Вести

Пријем за организаторе Кампа класичне музике

Пријем за организаторе Кампа класичне музике

Град Зајечар покровитељ је III Кампа класичне музике, који се у организацији Српског музичког центра и зајечарске Школе за основно музичко образовање „Стеван Мокрањац“ одржава у Зајечару до 18.августа.

Пријем за организаторе ове манифестације данас су приредили градоначелник Велимир Огњеновић и помоћница градоначелника за културу Сузана Стаменковић.

Ни много већи, ни економски стабилнији градови од Зајечара не могу се похвалити да су у исто време домаћини две велике музичке манифестације, различитих жанрова, а ми смо успели да организујемо и 50.Гитаријаду и Камп класичне музике.

Иако је замишљено да Зајечар буде домаћин само првог издања кампа, он је ипак постао саставни део нашег културног мозаика,

рекла је Стаменковић.

Др Зоран Ракић, професор хармонике и један од предавача каже да ће више од 40 ђака и студената из Србије и иностранства наредних дана имати прилике да стичу знања од врхунских професионалаца клавира, хармонике, гитаре, флауте...

Пружена је изванредна могућност талентованој деци да током лета кад нема класичне наставе раде и усавршавју своје музичко умеће, које ће касније исказати током школовања и на такмичењима,

сматра Ракић.

Град Зајечар је и средствима и срцем стао уз нас, тако да немам речи да опишем сарадњу и помоћ коју нам пружа,

открио је Милан Дујмовић, директор Кампа класичне музике.

Током седмодневног кампа предвиђене су три концерта. Најпре ће се у недељу на Феликс Ромулијани у програму под називом „Вече под звездама“ представити професори, а потом на концертима у Музичкој школи и на градском тргу и полазници кампа.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.