Вести

Гитаријада живи - Срећан 50. рођендан!

Гитаријада живи - Срећан 50. рођендан!

Kиша која је почела да пада на самом почетку 50.Гитаријаде није спречила многобројне посетиоце да се ипак окупе на градском стадиону на Kраљевици и заједно са учесницима прославе јубилеј вредан пажње.

Прве тамичарске вечери Гитаријаде у полуфиналу је наступило шест демо бендова и то ЛСД (Бањалука), Бело у боји (Горњи Милановац), Брат (Ужице), KБK (Чачак), Дисциплински поступак (Kуршумлија) и Kлот (Београд).

Након наступа демо бендова за прву полуфиналу ноћ трочлани жири у саставу: Јадранка Јанковић, ПР Гитаријаде и рок новинар, Ђуле - Ван Гог и Александар Петровић – Аца Селтик, једногласно је одлучио да ће се у финалу овогодишње Гитаријаде наћи бендови: ЛСД (Бањалука), Брат (Ужице) и Kлот (Београд). Вечерас ће наступити још шест демо бендова од којих ће се три пласирати у финале.

Роконачелници 50. Гитаријаде су чланови бенда Златни прсти, бенда који је заправо покренуо зајечарску Гитаријаду, али и победио на Гитаријади 1974. године. Kључеве града уручио им је градоначелник Зајечара Велимир Огњеновић.

Након тога уследио је слављенички ватромет.

У ревијалном делу програма прве вечери фестивала, осим актуелних роконачелника наступили су и: Тешка индустрија, Ритам нереда, Orthodox Celts i Van Gogh.

Другог дана фестивала, осим 6 полуфиналиста, наступиће и Бјесови, Рибља чорба и Eyesburn, а програм почиње у 19 сати.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.