Вести

Округли сто о мигрантима

Округли сто о мигрантима "Поштујмо различитост"

Мрежа одбора за људска права у Србији CHRIS од маја прошле године реализује пројекат „Поштујмо различитости“, и то у општинама које су већ дуже време на мигрантској рути, Прешеву, Бујановцу, Босилеграду, Димитровграду, Зајечару и Неготину.

У оквиру проејкта данас је у Зајечару организован Округли сто о могућностима унапређења механизма и политике на локалном нивоу, а на основу постојеће законске регулативе и међународних стандарда заштите људских права.

Како је оцењено, локалне власти су већ дуже време суочене са неколико изазова: да омогуће склониште, храну и средства за хигијену мигрантима; да одржавају уобичајени ниво јавних услуга за своје грађане; да обезбеде неопходна средства и да адекватно комуницирају и са избеглицама и са локалним становништвом како би се избегла могућа напетост и постигла солидарност.

Подршка локалним властима била је недовољна, речено је на скупу.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

  • 26
    авг
    Амбасадор Америке у посети Зајечару

    Амбасадор Сједињених Америчких Држава у Србији Kајл Скат на почетку дводневне посете Зајечару сусрео се са руководством града. Са градоначелником Велимиром Огњеновићем и његовим сарадницима разговарао је о економској и политичкој ситуацији у граду, као и о мигрантској рути, на којој је и Зајечар.

    Више
  • 02
    апр
    Промовисана монографија о људским правима

    Монографија "Људска права - правни и економски аспекти остваривања и заштите, која је представљена зајечарској публици, ново је и оригинално дело у овој сфери научног стваралаштва. Аутори монографије су др Томислав Радовић, др Силвана Илић и Дитер Kрах из Немачке

    Више
  • 16
    јул
    Министар Вулин: Зајечар ће имати помоћ и подршку Републике Србије

    У просторијама Градске управе Зајечар одржан је састанак министра рада, запошљавања борачких и социјалних питања у Влади Србије Александра Вулина са градноначелником Града Зајечара Велимиром Огњеновићем, начелником Зајечарског управног округа Владаном Пауновићем.

    Више
  • 14
    јул
    Из безбедносних разлога одлажу се Спортске игре младих у Зајечару

    Градско веће града Зајечара, на предлог Штаба за ванредне ситуације града Зајечара, донело је одлуку о одлагању Спортских игара младих, док Полицијска управа Зајечар и Погранична полиција не окончају безбедносне провере миграната из Народне Републике.

    Више

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.