Вести

Годишњица рођења Зорана Радмиловића

Годишњица рођења Зорана Радмиловића

Великан српског глумишта Зоран Радмиловић рођен је у Зајечару на данашњи дан 1933. године. Иако је преминуо пре више од 30 година, Зајечарци чувају успомену на њега.

Са пијететом су о славном глумцу данас крај споменика подигнутог у његову част говорили чланови глумачког ансамбла које носи његово име и представници локалне самоуправе.

Зоран Радмиловић био је већи и од својих најпознатијих улога „Радована трећег“ и „Краља Ибија“,

сматра Давор Марушић, в.д.управника позоришта.

Зајечар је деценијама препознатљив по Зорану Радмиловићу, а ми чувамо сећање на њега тако што се на овом месту сваке године окупљамо на годишњице његовог рођења и смрти, и што његово име носи наш театар, позоришни фестивал, глумачка награда, улица у којој је живео,

рекла је Сузана Стаменковић, помоћница градоначелника.

Зоран Радмиловић је преминуо у Београду 21. јула 1985. године. Иако је остварио низ успешних улога у позоришту, на филму и телевизији, све су оне остале у сенци његових "Kраља Ибија" и "Радована Трећег".

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.