Вести

Скупштина Зајечара усвојила буџет за 2014. годину

Скупштина Зајечара усвојила буџет за 2014. годину

Најважнија тачка 23. седнице Скупштине Града Зајечара, која је одржана 12. децембра, била је разматрање и усвајање Предлога одлуке о буџету Града Зајечара за 2014. годину. За њега је гласало 34, док је против било девет одборника. Председник Скупштине Саша Мирковић је након седнице оценио да сматра да је буџет развојни те је задовољан што је усвојен двотрећинском већином. Мирковић је изразио задовољство и самим током седнице, током које су се и позиција и опозиција трудили да конструктивно изнесу своје ставове по тачкама дневног реда.

Након ове, одборници су са истим бројем гласова усвојили и Предлог одлуке о измени Одлуке о деветом допунском буџету Града Зајечара за 2013. годину, Предлог одлуке о десетом допунском бужету Града Зајечара за 2013. годину и Предлог одлуке о Завршном рачуну буџета Града Зајечара за 2012. годину. На дневном реду седнице били су и претреси: Предлога одлуке о изменама Одлуке о распореду радног времена обављања трговинске, угоститељске и занатске делатности, Предлога одлуке о начину објављивања одлука и других општих аката органа Града Зајечара и Предлога одлуке о приступању изради Стратегије развоја социјалне политике Града Зајечара. Одборници су подржали и предлоге Одлуке о усвајању Оперативног плана одбране од поплава вода ИИ реда на територији Града Зајечара за 2013. годину, Одлуке о допуни Одлуке о преносу права коришћења средстава у јавној својини од ЈКП "Краљевица" Зајечар на ЈКСП "Зајечар" и Предлога одлуке о образовању Комисије за равноправност полова.

Скупштина је усвојила предлоге решења о усвајању Финансијског и Извештаја о раду Фондације "Зоран Радмиловић" за 2012. годину, те решења о давању сагласности на Финансијски и План рада Фондације за 2013. годину. Након претреса усвојени су и предлози решења о усвајању Финансијског и Извештаја о раду Матичне библиотеке "Светозар Марковић" за 2012. годину, решења о давању сагласности на Програм пословања и Финансијски план ЈКП "Комуналац" у Салашу за 2013. годину, те Решења о радању сагласности ЈКП "Комуналац" у салашу на цену воде.

Већином гласова одборника усвојени су и Предлог решења о давању сагласности ЈКП "Зајечарпаркинг" на Ценовник коришћења јавних паркиралишта на територији града Зајечара и предлози Решења о давању сагласности на И Ребаланс Плана и Програма пословања ЈКСП "Зајечар" та 2013. годину, односно Решења о давању сагласности овом предузећу на цену услуга извожења смећа и гробљанских услуга. Усвојени су и предлози решења о престанку права коришћења непокретности пренете ЈКП "Краљевица" и "Бизнис инкубатор центру Зајечар" и Предлог Закључка о Предлогу састава Комисије за враћање земљишта које је прешло у друштвену својину по основу пољопривредног земљишног фонда и конфискацијом због неизвршених обавеза из обавезног откупа пољопривредних производа.

Градско веће је предложило, а чланови Скупштине прихватили проширивање дневног реда за осам тачака. Поред поменутих одлукао десетом ребалансу за овогодишњи и Завршног рачуна за прошлогодишњи буџет Града подршку су добили предлози одлуика о оснивању Јавног комуналног предузећа "Хигијена" и Установе "Гитаријада" Зајечар, чије су оснивање подржале 42 одборника, те Одлуке о критеријумима и мерилима за уговарање висине накнаде за уређење грађевинског земљишта.

Такође су усвојени предлози: Решења о давању сагласности на Програм пословања ЈП "Дирекција за изградњу" Зајечар са Финансијским планом за 2013. годину, Решења о давању сагласности на Ребаланс Финансијског плана пословања ЈП "Дирекција за изградњу" за 2013. годину након доношења Одлуке о петом допунском буџету Града Зајечара за 2013. годину, Решења о давању сагласности на Ребаланс Финансијског плана пословања ЈП "Дирекција за изградњу" за 2013. годину након доношења Одлуке о шестом допунском буџету Града Зајечара за 2013. годину, те Предлог Програма уређења грађевинског земљишта и комуналне изградње Града Зајечара за 2013. годину.

Вечина одборника подржала је предлоге Решења о оснивању Комисије за планове Града Зајечара, Закључка о давању сагласности на примену урбанистичких планова и Одлуке о организовању, финансирању и условима рада Саветника за заштиту права пацијената.


24. седница Скупштине Града Зајечара

Пре закључења 23. седнице, председник Скупштине Саша Мирковић је по хитном поступку заказао 24. седницу. На њој је једина тачка дневног реда био Претрес Предлога решења о именовању председника, чланова и секретара Градске изборне комисије Града Зајечара у сталном саставу и њихових заменика. За ову одлуку гласало је 39 одборника.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.