Вести

Зајечар је домаћин Фестивала музичких и балетских школа Србије

Зајечар је домаћин Фестивала музичких и балетских школа Србије

Музичка школа „Стеван Мокрањац“ у Зајечару биће од 7. до 13.маја домаћин јубиларног 60. Фестивала музичких и балетских школа Србије.

Такмичења солиста, камерних ансамбала и оркестара окупиће више од 700 учесника из 58 музичких и балетских школа из целе Србије.

На свечаном отварању манифестације, у суботу у 19 сати, наступиће бивши и садашњи ученици зајечарске музичке школе, учесници ранијих фестивала.

Програмом је предвићено да у среду концерт одрже ученици клавирског одсека школе „Kоста Манојловић“ у Земуну, док ће се дан касније фестивалској публици представити виолиниста Душана Панајотовића.

Завршни концерт лауреата фестивала је у петак, 13. маја.

Први Фестивал музичких школа Србије одржан је у Зајечару, као и јубиларни 25. и 50. Музичка школа „Стеван Мокрањац“ била је домаћин манифестације и 1957, 1959. и 1976. године.

Покровитељ 60. Фестивала музичких и балетских школа Србије је град Зајечар, а организатори Музичка школа „Стеван Мокрањац“ и Заједница музичких и балетских школа Србије.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.