Вести

Подршка државе социјалној заштити у Зајечару

Подршка државе социјалној заштити у Зајечару

Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања финансијски је подржало поједине услуге из домена социјалне заштите које су у надлежности локалне самоуправе, а спроводи их Центар за социјални рад у Зајечару.

Наменски трансфер од 5,77 милиона динара намењен је за рад дневног боравка за остарела лица у клубу „Златна јесен“ у Зајечару и у клубовима у Врбици и Вратарници, за социјално становање у заштићеним условима и за помоћ геронто домаћица старим лицима,

објашњава Мира Андријашевић, директорка Центра за социјални рад.

Услуге помоћи у кући користи 100 старих Зајечараца, а на листи чекања је још 40. Реализацијом јавних радова и радним ангажовањем додатног броја геронто домаћица, овом услугом ће бити обухваћени и наши најстарији суграђани са листе чекања.

Уговор о наменским трансферима за развој и успостављање услуга из области социјалне заштите представници града Зајечара и надлежног министарства потписали су крајем марта у Београду, а новац ће у једнаким месечним ратама бити уплаћиван до краја године.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

 • 26
  сеп
  САОПШТЕЊЕ ЦЕНТРА ЗА СОЦИЈАЛНИ РАД "ЗАЈЕЧАР"

  -Поводом објава на друштвеној мрежи facebook у вези са тврдњама о наводној отмици малолетне Н.С. из Зајечара, обавештавамо јавност да се ради о неистинитим и нетачним тврдњама и подацима.

  Више
 • 27
  мар
  УПУТСТВО ГРАЂАНИМА ЗАЈЕЧАРА ЗА ОСТВАРИВАЊЕ ПРАВА НА БЕСПЛАТАН ОБРОК

  Лица која не остварују никаква примања и приходе и имају пребивалиште на територији Града Зајечара или су интерно расељена лица са боравиштем на територији Града Зајечара,

  Више
 • 18
  мар
  Обавештење -Центар за социјални рад у Зајечару

  У складу са инструкцијом Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, Центар за социјални рад у Зајечару обавештава грађане да све иформације о доступности услуга Центра у ванредној ситуацији могу добити на следеће бројеве телефона: 019/420-280

  Више
 • 10
  мар
  Шест организационих целина у Градској управи

  Изменама и допунама Одлуке о Градској управи, коју је данас усвојила Скупштина града Зајечара, Градска управа имаће шест уместо досадашњих девет основних организационих јединица. Одборници су дали сагласност и на извештаје за 2015. и планове рада у 2016.години Центра за социјални рад.

  Више

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.