Вести

Лазарева субота у знаку дечјих фолклорних ансамбала

Лазарева субота у знаку дечјих фолклорних ансамбала

Градсково, надомак Зајечара, сваког пролећа, на Лазареву суботу, постаје стециште младости Тимочке крајине. На стотине дечака и девојчице приказују део блага из богате ризнице културне традиције овог дела Србије.

Међуокружна смотра дечјег народног стваралаштва „ДЕНС“, одржана данас у Градскову окупила је близу 400 малишана. На двадесетој јубиларној манифестацији учествовало је рекордних 13 дечјих ансамбала из Сокобање, Копривнице, Књажевца, Гамзиграда, Бољевца, Рготине, Бора, Вражоргнца, Бољевца, Великог Извора, Бора, Зајечара и из села домаћина.

Сви учесници добили су захвалнице, као и Младен Миљковић из Рготине, победник у старој игри „Мице“.

Организатор је Центар за културу и туризам града Зајечара у сарадњи са Месном заједницом Градсково, а покровитељ Град Зајечар.

Манифестацији су присуствовали председник Скупштине града Стефан Занков, градоначелник Велимир Огњеновић и помоћница градоначелника Сузана Стаменковић.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

 • 24
  апр
  Одржана 23.Међународна смотра дечјег народног стваралаштва „ДЕНС“

  У Градскову је протеклог викенда одржана 23.Међународна смотра дечјег народног стваралаштва „ДЕНС“ на којој је учествовало око 400 деце из чак 13 културно - уметничких друштава са подручја градова Зајечар и Бор, као и из општина Неготин, Књажевац, Бољевац и Сокобања.

  Више
 • 02
  апр
  Одржана 22. Међуокружна смотра у Градскову

  На овогодишњој 22. Међуокружној смотри дечијег народног стваралаштва ДЕНС учествовало је 9 група са преко 250 младих стваралаца из града Зајечара и општина Бољевац, Књажевац и Неготин.

  Више
 • 08
  апр
  Градсково: Промоција дечјег народног стваралаштва

  Међуокружна смотра дечјег народног стваралаштва „ДЕНС“, одржана данас у Градскову 21.пут, окупила је око 300 учесника узраста до 14 година из Зајечара, Kњажевца, Бољевца, Бора и Неготина.

  Више
 • 07
  апр
  Градсково дочекује учеснике ДЕНС-а

  Градсково ће у суботу бити домаћин учесницима 21. Међуокружне смотре дечијег народног стваралаштва „ДЕНС“. Манифестација ће окупити око 300 учесника, узраста до 14 година, из Зајечара, Kњажевца, Бољевца, Бора и Неготина. Циљ смотре је промоција нематеријалног културног наслеђа Тимочке крајине.

  Више

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.