Вести

Министар Вања Удовичић у Зајечару

Министар Вања Удовичић у Зајечару

"Зајечар је мали град, али је велики када је у питању спорт. Руководство Града настоји да створи повољне услове за развој спорта и што већи обухват пре свега младих људи. Због тога смо поносни што се финале овогодишње акције "Шта тренираш" и Кока Кола Куп данас одржава у Зајечару. Почаствовани смо што су такве спортске величине и прослављени репрезентативци, какви су Министар омладине и спорта Вања Удовичић и генерални секретар Спортског савеза Србије Александар Шоштар данас са нама и помажу нам да што боље пропагирамо спор међу младима Зајечара," истакао је 11. децембра на отварању сајма спорта у спортскох хали на Краљевици заменик градоначелника Зајечара др Мирко Николић.

Отварајући манифестацију, на којој се представило четрдесетак зајечарских клубова из готово свих грана спорта а посетило је више од 2.000 ученика овдашњих основних и средњих школа, министар Удовичић је нагласио да је министарство подржало акцију у циљу представљања спорта и клубова. "Пријатно сам изненанађен бројем присутне деце. Циљ акције је да едукујемо пре свега родитеље и старије да схвате значај бављења спортом."

Саму акцију, током које је ове године обухваћено 25.000 људи а толико деце било директно ангажовано у протеклих пет година, окупљенима је представила представница Кока Кола система Милица Стефановић. Потом је Александар Шоштар др Николићу предао поклоне за зајечарске спортске колективе, комплете различитих лопти и осталих основних спортрских реквизита. Акцију активно подржава и Завод за спорт и медицину спорта, јер истраживања показују да све већи број деце у Србији има телесне аномалије због смањених физичких активности.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Кључне речи:

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.