Вести

Уговор о унапређењу социјалне заштите у Зајечару

Уговор о унапређењу социјалне заштите у Зајечару

Помоћница министра за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Бранка Гајић потписала је данас уговоре о наменским трансферима са представницима 125 локалне самоуправе из целе Србије намењених за развој и успостављање услуга из области социјалне заштите.

Потпис на уговор у име Града Зајечара ставио је помоћник градоначелника Милко Тодоровић.

Наменски трансфери у укупном износу од 400 милиона динара намењени су развоју постојећих и успостављању нових услуга социјалне заштите попут дневних боравака, клубова, помоћи у кући, прихватилишта, прихватне станице, свратишта, становање уз подршку, лични пратилац детета, саветодавно терапијске услуге у свим локалним самоуправама које су испод републичког просека развијености.

За Зајечар је од те суме предвиђено 5,77 милиона динара.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

 • 20
  феб
  Потписан је уговор о са- оснивању Међународне филозофске школе ФЕЛИКС РОМУЛИАНА

  У Градској управи у Зајечару потписан је уговор о са- оснивању Међународне филозофске школе ФЕЛИКС РОМУЛИАНА између Народног позоришта Тимочке Крајине – Центра за културу „Зоран Радмиловић“ из Зајечара и Центра за примењену филозофију и друштвена истраживања.

  Више
 • 21
  јул
  Редовни састанци удружења особа са инвалидитетом

  На иницијативу Градске управе одржан је састанак представника организација особа са инвалидитетом са представницима институција из домена социјалне заштите и помоћником градоначелника Милком Тодоровићем о побољшању живота особа са инвалидитетом.

  Више
 • 08
  мар
  Водостаји зајечарских река под контролом

  Упркос киши која је у Тимочкој крајини падала јаким интензитетом јуче поподне, обилне падавине нису на територији Зајечара проузроковале веће проблеме. Нивои оба Тимока су током ноћи порасла и према мерењима од 9 сати Бели Тимок је на коти од 100 цм, а Црни Тимок на 230 цм.

  Више
 • 15
  феб
  Зајечар прославља Дан државности

  Дан државности обележен је у Зајечару полагањем венаца на споменик јунаку Првог српског устанка Вељку Петровићу, симболу борбе тимочког и српског народа за ослобођење. Венце су положиле делегације Града Зајечара, Полицијске управе, Војске Србије и СУБНОР-а.

  Више

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.