Вести

Ветропарк - инвестиција вредна сто милиона евра

Ветропарк - инвестиција вредна сто милиона евра

Градоначелник Зајечара Велимир Огњеновић и директор конзорцијума „Vision Group Balcan – Vision Sword“ Марек Климеш потписали су данас у Зајечару Предуговор о изградњи ветропарка на Вршкој Чуки надомак града.

Инвестиција је вредна 100 милиона евра, а град Зајечар имаће годишње 5 одсто укупног прихода. У првој фази добит за градски буџет била би око пола миолиона евра годишње, а по завршетку целокупног система, двоструко више. Реч је о ветропарку снаге 60 kw, а цела инвестиција биће завршена у року од две године,

објаснио је градоначелник Огњеновић.

Град Зајечар ће све неопходне услове за изградњу издати у што краћем року, тако да ће чешки конзорцијум ускоро почети да поставља темељне стопе за ветрогенераторе и да гради трафо станицу.

На потезу је Министарство енергетике, са којима се разговара последњих дана о добијању квоте за производњу струје.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

 • 24
  јан
  Градоначелник Велимир Огњеновић поднео оставку

  Градоначелник Велимир Огњеновић поднео је неопозиву оставку на место градоначелника Зајечара. У образложењу наводи да се на тај потез одлучио због уштеде у буџету, како би локални избори моглу бити одржани истовремено са председничким изборима овог пролећа.

  Више
 • 30
  дец
  Новогодишња честитка градоначелника Велимира Огњеновића

  Испраћамо тешку годину, пуну одрицања и тешких одлука, годину у којој смо показали да рад и упорност доносе резултате, без обзира на потешкоће. Чека нас пуно посла, али чврсто верујем у наш заједнички успех, поручује градоначелник Велимир Огњеновић у новогодишњој поруци грађанима Зајечара.

  Више
 • 27
  дец
  Новогодишњи пријем: У 2017.годину улазимо са више оптимизма

  Традиционални Новогодишњи пријем за званице из јавног живота града данас је у фоајеу Позоришта Тимочке крајине „Зоран Радмиловић“ приредио градоначелник Велимир Огњеновић са најближим сарадницима.

  Више
 • 25
  нов
  Новац из ИПА фондова за два пројекта

  Поводом два пројекта, која ће у оквиру Програма прекограничне сарадње Бугарска – Србија реализовати градови Зајечар и Видин, конференцију за новинаре одржали су градоначелник Зајечара Велимир Огњеновић и шефица Канцеларије за локални економски развој Сузана Вујић.

  Више

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.