Вести

Потписан протокол између Зајечара и Мегатренд универзитета

Потписан протокол између Зајечара и Мегатренд универзитета

Град Зајечар, од следеће школске године, стипендираће 50 младих, талентованих и паметних људи, који упишу студије на било ком факултету Мегатренд универизитета.
Према протоколу потписаном између Града Зајечара и ове образовне инстиутуције, једини услов је да се, када заврше студије, стипендисти врате у Зајечар и ту заснују радни однос.
Власник и ректор Мегатренд универзитета, Мића Јовановић, поздравио је ову одлуку, истичући да је “пријатно изненађен” оваквом иницијативом председника Скупштине Града Зајечара, Саше Мирковића.

“Волео бих да у ово време још неки град или општина у Србији пођу примером Зајечара, који је препознао нашу улогу и значај у систему образовања. Важно је то и због демографске слике Источне Србије, јер ће млади остати у њој и након завршених студија",

каже Јовановић.

Председник Скупштине, Саша Мирковић, истиче да је ово прва и полазна тачка прерастања Зајечара у универзитетски град.

“Са министарком здравља, Славицом Жукић – Дејановић, договорио сам да се у Зајечару отвори и неки од државних факултета у смеру медицине, како би град понудио и ту палету занимања".

Протокол о сарадњи потписали су, у име Града Зајечара, градоначелник Велимир Огњеновић а у име Мегатренд универзитета, директор Факултета за менаџмент у Зајечару, Драган Михајловић.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.