Вести

Бољи услови за ученике Велике Јасикове Фото: zajecar.info

Бољи услови за ученике Велике Јасикове

Путеви, школа, фудбалско игралиште, само су неки од објеката где су неопходна улагања, истичу становници Велике Јасикове. Радове у овом селу обишао је градоначелник Зајечара Велимир Огњеновић са сарадницима.

"Ове године урадили смо две деонице пута од по 160 метара, а наредне године планирамо асфалтирање и крпљење ударних рупа на путевима у селу", рекао је Игор Мучић, председник Савета МЗ Велика Јасикова.

Град Зајечар ће наставити да улаже у инфраструктуру околних села. Локална самоуправа настоји да што равномерније помогне у решавању проблема мештана.

"Задовољан сам како теку радови у Великој Јасикови. Наредних дана радићемо и на реконструкцији моста у селу који води до фудбалског игралишта. Град Зајечар ће и у наредном периоду радити на решавању приоритетних проблема у селима", истакао је Велимир Огњеновић, градоначелник Зајечара.

Реновира се и Основна школа "Јован Јовановић Змај" у Великој Јасикови, коју похађа двадесетак ђака. Кров је завршен, а на реду је сређивање ентеријера. Цео посао, како се очекује, требало би да буде завршен за десетак дана.

"Ученици и родитељи су задовољни, јер ће школа коначно добити пристојан изглед, а ђаци боље услове за рад. Овај пројекат се реализује захваљујући Министарству просвете, Граду Зајечару и мештанима Велике Јасикове", изјавио је Божидар Рајић, директор ОШ "Јован Јовановић Змај".

"Радови добро теку, урадиће се још и под школе, као и нова расвета. Све оно што се не буде завршило до краја године, урадићемо на пролеће. Вредност целог посла је око 4,5 милиона динара, а средства је обезбедило Министарство просвете", додао је Велимир Огњеновић, градоначелник Зајечара.

За инвестирање у школску инфраструктуру Министарство просвете обезбедило је укупно 40 милиона динара. Сем школе у Великој Јасикови, далеко боље услове за похађање наставе добиће ускоро и школарци у Звездану, ђаци у зајечарској Основној школи "Ђура Јакшић", као и ученици Средњошколског центра у Зајечару.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.