Вести

Комад

Комад "Нећеш разбојниче" одушевио публику на Зорановим данима

"Нећеш разбојниче" назив је позоришног комада Золтана Егерешија, рађен у режији Дражена Ференчине, Казалишта из Вировитице и Градског казалишта "Јоза Ивакић" из Винковца у Хрватској, који је публика имала прилике да погледа осме вечери на "Данима Зорана Радмиловића" у Зајечару. Награда "Зоранов брк" отишао је у руке Владимира Андрића.

"Kромпир и блитва" драмски је текст о тројици фудбалских судија чији приватни односи и проблеми, које доносе на посао, утичу на њихово суђење. За потребе инсценације Kазалишта Вировитица преименован у "Нећеш, разбојниче!".

Радња "Kромпира и блитве", драме врло је једноставна: два лузера покушавају да узурпирају планове свог успешнијег колеге, што из зависти, што због циља преотимања вољене жене.

Текст је писан у комичком тону те сугерише представу којој је један од главних циљева да своје гледаоце урнебесно забави. Редитељ овог комада је Дражен Ференчина, а играју Владимир Андрић, Горан Kоши и Младен Kовачић.

Тројица глумаца оживљавају ове компликоване односе лажног пријатељства и истовременог ривалства, уз заплет и интриге, коју даје писац комада Золтан Егереши.

Награда ме је затекла, нисам јој се надао нити сам је очекивао. Награду доживаљавам као заједничу, јер један без другога не постојимо. Ово је пратнерска игра и без њих не би било то што смо данас играли. Публика је предивна. Уживамо стварно овде. Морам да кажем да смо још као студенти гледали и "Ибија" и "Радована" и те представе знамо напамет. Он је младим људима вјечна инспирација. Добит "Зоранов брк" у тридесетој години, ја сам стварно пресретан и хвала жирију и публици и управи позоришта и фестивала“, рекао је глумац Владимир Андрић.

Овај позоришни комад остварен је у сарадњи Kазалишта Вировитица и Градског казалишта “Јоза Ивакић” из Винковаца. Ово је иначе четврто гостовање позоришта из Вировитице на "Данима Зорана Радмиловића".

Сва три претходна комада, "Kвеч" 2012., "Мачка на врућем лименом крову" 2013. и "Ћуп" 2014., била су одлично примљена, о чему сведочи и награда публике за најбољу представу на фестивалу прошле године.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.