Вести

Отворена амбуланта у Боровцу zajecar.info

Отворена амбуланта у Боровцу

Након више од десет година, село Боровац код Зајечара, од данас поново има амбуланту. Отварању амбуланте присуствовали су и представници локалне самоуправе.

Градоначелник Зајечара Велимир Огњеновић истакао је да је у плану да у Боровцу поред амбуланте буду сређени и атарски путеви и уређен пут ка гробљу, како би из дана у дан живот мештана овог села био све бољи.

"Отварањем амбуланте побољшаћемо услове мештана у овом селу. Реч је о претежно старијој популацији, тако да смо овим показали да се подједнако бринемо и о градском и о сеоском становништву. У наредном периоду, побринућемо се и за сређивање атарских путева у Боровцу, у дужини од три километра", поручио је Велимир Огњеновић, градоначелник Зајечара.

"Амбуланта у Боровцу ће радити петком од пола 8 ујутру, па докле год има пацијената. До сада су пацијенти путовали у Зајечар код лекара, а од сада ће имати лекара у селу, који ће бринути о њиховом здрављу", каже Ивица Јовић, председник Савета МЗ Боровац.

"Здравствена заштита становника на територији Града Зајечара не сме бити запостављена. Отварањем амбуланти у зајечарским селима доказујемо да водимо рачуна и о здрављу свих мештана и помоћићемо око опремања амбуланте", рекао је Станислав Тадић, директор Здравственог центра Зајечар.

"Село Боровац има око стотину становника, а највише је старих, којима ће ова амбуланта бити од великог значаја. Здравствени центар Зајечар побринуће се да им лекови и здравствена заштита буду увек доступни", истакла је Санела Радисављевић, ПР ЗЦ Зајечар.

Пригодној свечаности присуствовали су, поред мештана и представника Градске управе, и представници зајечарског Здравственог центра и Савета МЗ Боровац. Средства за реновирање и опремање амбуланте обезбедио је Град Зајечар.

У насељу Боровац живи 150 пунолетних становника и 74 домаћинства, а просечна старост становништва износи 55 година.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.