Вести

Стижу нове инвестиције у Зајечар zajecar.info

Стижу нове инвестиције у Зајечар

На данашњој седници Скупштине града Зајечара усвојен је четврти допунски буџет града, а одборницима је подељен извештај о кредитима, које је у периоду од 2006. до 2011. године узимала претходна градска власт. Како је речено на седници, за две године, Град Зајечар отплатио је 4 милиона евра и 16 милиона динара кредита, главнице и камате насталих у време бивше власти.

Говорећи о буџету, градоначелник Велимир Огњеновић рекао је да се Град Зајечар, осим са кредитима, суочава и са дуговањима из претходног временског периода за уличну расвету, незавршене инфраструктурне објекте и улице.

Градоначелник је информисао одборнике да се поступак продаје бивше фабрике "Арсеније Спасић" завршава у Агенцији за приватизацију, након што је одобрење дала Агенција за реституцију, тако да ће ускоро бити потписан уговор са светски признатом компанијом "Лидл". Ова трговинска фирма планира да купи 15 хиљада квадратних метара простора и да од 1. јануара идуће године почне изградњу трговинског центра у Зајечару.

На седници Скупштине града Зајечара, градоначелник Огњеновић најавио је и нове инвестиције, између осталог, уређење улица, изградња нове аутобуске станице и фабрике биоразградивих кеса немачког инвеститора. Председник зајечарског парламента Саша Мирковић подвукао је да локална самоуправа чини све како би Град Зајечар ишао у смеру напретка.

Чланови зајечарског парламента су дали и сагласност на Други Ребаланс плана и програма пословања ЈКСП "Зајечар" за 2015. годину. Било је и речи о Предлогу програма контроле стања животне средине на територији Града Зајечара за 2016. годину, а програмом је предвиђен стални мониторинг параметара који утичу на стање животне средине (контрола ваздуха, земљишта, подземних и површинских вода и буке).

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.