Вести

САША МИРКОВИЋ: Повезујемо Зајечар са Републиком Француском tvbest.rs

САША МИРКОВИЋ: Повезујемо Зајечар са Републиком Француском

Председник Скупштине Града Зајечара Саша Мирковић покренуо је иницијативу за повезивање Зајечара са Републиком Француском кроз привредну и културну сарадњу и братимљење града Зајечара са неким градом у Француској.

Амбасадорка Републике Француске у Србији госпођа Кристин Моро изјавила је да ће она лично и амбасада Француске у Србији проучити данашњу иницијативу председника Скупштине Града Зајечара и пронаћи град у Француској са којим ће се Зајечар побратимити.

"Драго ми је да Република Француска преко своје амбасаде у Србији поштује традицију. Наша два народа повезује вечно пријатељство и сваки грађанин Републике Француске у Зајечару може да се осећа као код своје куће. Госпођу Моро сам позвао да у наредном временском периоду почнемо да градимо односе са Републиком Француском развијањем културне и привредне сарадње и братимљењем са неким градом из Француске. Зајечар ће се одужити француском народу и француској војсци подизањем споменика генералу Гамбети за стогодишњицу ослобођења града у Првом светском рату 2018. године“, рекао је Саша Мирковић, председник Скупштине Града Зајечара у данашњем обраћању медијима поводом обележавања Дана ослобођења Зајечара у Првом светском рату.

Данашњу иницијативу председника Скупштине Града Зајечара Саше Мирковића амбасадорка Републике Француске у Србији госпођа Кристин Моро је здушно прихватила, изјавивши да ће заједнички радити на остварењу Мирковићеве иницијативе за привредно и културно повезивање Зајечара и неког француског града, а у име француског народа изразила је захвалност на покретању иницијативе да се генералу Гамбети подигне споменик за стогодишњицу ослобођења Зајечара у Првом светском рату.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.