Вести

zajecar.info

"Мокрањац, човек своје уметности"

Након успешног премијерног извођења представе „Мокрањац, човек своје уметности“, коју је по тексту Маје Чоловић Васић режирао Саша Латиновић, овај позоришни комад репризно је изведен у позоришту Тимочке Крајине “ Зоран Радмиловић“ поводом славе Града Зајечара.

Представа је поново одушевила зајечарску публику, која је испунила салу позоришта до последњег места. Ради се о биографском комаду, који приказује значајне делове из живота највећег српског музичког ствараоца, укомпонованог хорским појањем најпознатијих дела Стевана Стојановића Мокрањца.

"Публика је прихватила одлично ову представу, заиста смо је добро одиграли, а наш успех су употпунили и хор "Лавиринт" и гудачки квартет школе за музичке таленте из Ћуприје", рекао је Предраг Грбић, глумац.

"Направили смо добру причу, која је прихватљива за све узрасте. Мокрањац је, као један до наших највећих композитора свих времена, заслужио овакву представу", каже Селена Ристић Витомировић, глумица.

У представи учествују глумци Предраг Грбић, Селена Ристић Витомировић, Сања Недељковић, Милош Танасковић, као и зајечарски хор „Лавиринт“, диригент Жељка Алексић, гудачки квартет школе за музичке таленте из Ћуприје и Фондација Зоран Радмиловић из Зајечара.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.