Вести

Огњеновић: Млади су будућност Зајечара

Огњеновић: Млади су будућност Зајечара

Поводом Дана града у Зајечару 9. и 10. септембра на централном градском тргу одржава се 3x3 турнир у баскету у организацији Града Зајечара, Спортског Савеза града Зајечара и 3x3 Serbia.

"Градска управа Зајечар се потрудила да септембарске свечаности посвети младима. У Зајечару се одржава кошаркашки турнир у циљу промоције кошарке, у тренутку када наши кошаркаши учествују на Европском првенству. Ове године урадили смо доста за најмлађе Зајечарце: најбоље ученике послали смо на летовање у Црну Гору, британски амбасадор Киф обишао је децу из Установе "Облутак" и даровао им храну коју су кувари прирпемили на манифестацији „Food is great", деци која полазе у школу поделићемо 600 таблет рачунара, а поводом Дана града организован је и Дечији карневал. Месец септембар биће у знаку промоције Града Зајечара и омладине овог града", истакао је Велимир Огњеновић, градоначелник Зајечара.

"За организацију овог турнира заслужани су Град Зајечар и Спортски савез града. Циљ је промоција ове врсте спорта нове генерације", рекао је Ненад Танасијевић, генерални секретар Националног спортског савеза 3x3 баскетa.

У питању је игра која се драстично разликује од оне из које је настала јер се користи један кош, шест играча и услед динамике која овом спорту даје посебну драж, промењена су и многа правила која су дефинисала кошарку.За разлику од кошарке која се игра у затвореном, баскет 3x3 се игра на отвореном и то на специијалном мобилном терену.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.