Вести

Отворена 16. Међународна Филозофска школа

Отворена 16. Међународна Филозофска школа

Зајечар је домаћин учесницима 16. Филозофске школе “Феликс Ромулијана”. Филозофи и студенти са нишког, новосадског и београдског универзитета полемисаће овог викенда о актуелним темама из области филозофије, социологије и демократије.

По традицији, свечано отварање било је приређено је на овом касноантичком локалитету.

Уводну беседу ове године одржао је Јован Бабић, , који је говорио о „Духу полемике у филозофији“, а у програму је учествовао и Хор „Феликс Ромулијана“. Према речима Бабића квалитетне сесије показаће колико је филозофска мисао жива и потребна у промишљању и објашњавању актуелних светских проблема.

Овогодишњи рад зајечарске Филозофске школе „Феликс Ромулијана“ наставља се предавањима у великој сали зајечарске Скупштине. Еминентни стручњаци филозофске науке током викенда имаће излагања о различитим темама, након чега ће учесници водити дебате.

"Филозофска школа има велики значај и део је културне политике Града Зајечара. У будућности треба да развијамо и негујемо манифестације које су међународног карактера. Филозофска школа у Зајечару потврдиће да њено постојање даје граду посебан печат и налази му значајно место у српској филозофској пракси", рекао је др Мирко Николић, заменик градоначелника Зајечара на отварању 16. Филозофске школе.

Школу су организовали Српско филозофско друштво, Институт за филозофију и зајечарски ЦЕКИТ, а покровитељ је Град Зајечар.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.