Вести

Обезбеђена сточна храна за угрожена домаћинства

Обезбеђена сточна храна за угрожена домаћинства

Град Зајечар је у сарадњи са Организацијом за храну и пољопривреду Уједињених нација обезбедио концентровану сточну храну за домаћинства погођена прошлогодишњим поплавама.

"Стигло је 24 тоне сточне хране. Предвиђено је да по 320 килограма концентроване хране добије више од 200 домаћинстава, која су претрпела штету. Храна ће пољопривредницима бити испоручена у току недеље", поручила је Маја Милетић, члан Градског већа Зајечара.

Храна за свиње и краве музаре дистрибуира се у оквиру програма Организације за пољопривреду и храну Уједињених нација. Ово је прва количина хране која је допремљена.

"Све се ово ради у сарадњи са Министарством пољопривреде Републике Србије, као и са локалним самоуправама. У Зајечару смо пре пар месеци имали састанак са представницима градске власти, где смо се договорили о начину прикупљања пријава и дистрибуције помоћи", рекао је Александар Ментов, из Организације за пољопривреду и храну Уједињених нација.

Програм се спроводи у 37 општина у Србији а Град Зајечар добиће око 60 тона помоћи у виду концентроване сточне хране.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.