Гитаријада

Белтанго Трио на Guitar Art стејџу

Белтанго Трио на Guitar Art стејџу

„Белтанго трио“ наступио је на Guitar Art стејџу у оквиру пратећег програма 49. Гитаријаде у Зајечару. Публика је уживала уз звуке традиционалног танго комада, композиције тренда танго нуево за Астора Пиаззолла и модерног танга. Они такође представљају своје БЕЛТАНГО композиције из “Балканго” опуса.

Белтанго је основан у Београду, у Србији, 1998. године, од стране професора, и композитора Александра Николића.

Они су подједнако успешни на наступима у великим концертним дворанама, симфонијским салама, позоришним сценама, класичним камерним дворанама, као и на другим местима где Дух танга оживљава.

Аргентина, Немачка, Француска, Шведска, Финска, Данска, Швајцарска, Италија, Грчка, Малта, Аустрија, Пољска, Турска, Словенија, Мађарска, Бугарска, Словачка, Хрватска, Босна и Херцеговина, Македонија и Црна Гора су само неке од земаља у којима је, БЕЛТАНГО наступао са великим успехом. Са 15 година искуства одржали су око 500 концерата у више од 20 земаља.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.