Гитаријада

Џибони пред 80.000 људи прве вечери 49. Гитаријаде! Фото: tvbest.rs / gitarijada.org

Џибони пред 80.000 људи прве вечери 49. Гитаријаде!

Џибонијев наступ на 49. Гитаријади, оборио је све рекорде у историји овог фестивала. У пратњи виртуоза на гитари Влатка Стефановског, певајући свима познате хитове, Џибони је доказао да је велика звезда.

На зајечарској Краљевици 80 хиљада љубитеља рокенрола из свих крајева региона пратило је прво вече 49. Гитаријаде, чиме је постављен апсолутни рекорд свих досадашњих Гитаријада, саопштили су организатори.

Гитаријада је израсла у велики фестивал. Млади живе за њега и зато су вечерас били ту у оволиком броју. Џибони и ја већ дуго сарађујемо, скоро 17 година. Волим његове песме и част ми је и задовољство то што имам прилиику да их са њим изводим. Још увек се радујем када видим младе и талентоване људе. Успех ме не фасцинира већ таленат. Искрне речи и искрене мелодиије су оно што краси Џибонијеву музику“ рекао је Влатко Стефановски.

Џибони је изразио задовољство и част што је био део једног оваквог фестивала.

Био сам на Гитаријади са бендом, пре 28 година, који је одисао енергијом и ентузијазмом. Бенд који је последњи такве врсте, јер су тада извођачи знали да носе инструмете и по пар километара ради пробе“, истакао је Џибони.

"Данас млади, нажалост, више бивају поведени популарношћу и успехом, а мање обраћају пажњу на таленат и на квалитет текстова у песми“, додао је Џибони.

Џибонијева музика је својеврсна мешавина попа, етно и светске музике, посебна је по јединственој, меланхоличној медитеранској атмосфери и интимној лирици. Његове песме изводили су бројни познати уметници, а на многим музичким фестивалима освајале су главне награде.

Каријеру је почео као певач сплитског хард-рок бенда "Осми путник" након чијег распада и кратке каријере у "Дивљим јагодама" сарађује с Дином Дворником и Оливером Драгојевићем. У том раздобљу пише и компонује неке од својих највећих хитова.

Влатимир Влатко Стефановски је македонски гитариста препознатљив по својим посебним стилом фузионе музике, смесом македонских традиционалних неправилних ритмова и савременог рока.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.