Вести

Бољи положај националних мањина у Зајечару

Бољи положај националних мањина у Зајечару

Положај ромске националне мањине у Зајечару, као и формирање Савета за међунационалне односе биле су неке од тема данашњег састанка у Градској управи, о којима су разговарали помоћник градоначелника Зајечара Срђан Марјановић и председник Националног савета Рома Витомир Михајловић са члановима зајечарског удружења.

"Разговарали смо о проблемима са којима се припадници ромске националне мањине суочавају. Покренули смо многа питања и надам се да ћемо у будућности решити неке проблеме у сарадњи са Националним саветом Рома", рекао је Миљан Рашић, председник Друштва Рома Зајечар.

"Недавно је формиран Савет за међунационалне односе који има веома важну улогу, а то је решавање питања националних мањина на територији града Зајечара. Посебно је задовољство имати припаднике ромске националне мањине у том Савету", поручио је Витомир Михајловић, председник Националног савета Рома.

"Жеља нам је да после дужег времена вратимо функцију координатора за ромска национална питања, који би био веза између локалне самоуправе и Рома у Зајечару. У договору са Националним саветом Рома у будуће преко Савета за међунационалне односе много ћемо лакше решавати проблеме", истакао је Срђан Марјановић, помоћник градоначелника Зајечара.

Марјановић је додао да према званичним подацима на подручју града Зајечара има више од 300 припадника ромске националне мањине.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.